Friday, April 7, 2017

Cara Update Status Menjual Di Facebook




Beberapa bulan lepas, ibu ada baca 1 ebook percuma dari Tuan Faisal Abdullah mengenai "Cara Update Status Menjual Di Facebook".

Ibu tak dapat nak kongsikan link/ebook tu pada public coz Ibu tak pasti either ebook tu dah di gunakan untuk jualan atau tidak. So, basicaly this is only my sharing about the ebook sebab ibu pun masih lagi banyak yang kena improve.

Ibu just nak kongsikan 2 point sahaja ya.

Sebenarnya, jantung fesbook terletak kepada LIKE & KOMEN. Contoh : friends ibu ada 50, Siti ada 100 orang, Milah ada 200 orang.

Jika status ibu di komen oleh Siti, maka, post kita tu boleh di lihat oleh 100 orang rakan-rakan siti. Begitu juga dengan Milah.

Oleh kerana itu, kita perlu bijak untuk menulis post yang seakan MEMAKSA audience menulis komen atau berikan like. Namun, kita kena ingat. Algo fesbook sentiasa berubah-rubah.

Point ke 2.

Selain kita perlu bijak menulis post yang seakan "memaksa" audience untuk respond, kita juga perlu menyusun rakan-rakan kita.

Part ni, Tuan Al-Irfan Jani pernah kongsikan butiran di dalam FB Group A1 Storytelling & Copywriting. Ia berkenaan dengan "TAG TEAM". Boleh klik link ni untuk join group --> A1 Storytelling & Copywriting

Tag team ni ibarat seperti pembeimbing rakan sebaya. Kita bagi support kat post-post dia and at the same time, kita juga boleh berkolebrasi dengannya (JV).

Tag team ni either dalam niche yang sama atau berlainan dengan kita. Its your choice. Apa yang pasti, kita sama-sama nak bantu antara satu sama lain.

Orait. Itu saja perkongsian ibu.
Moga belajar sesuatu dari post ni.

#PENTING! --> Sila tinggalkan jejak u olls di blog ibu ya :)

Pengguna & Pengedar Shaklee sejak 2012
Whatsapp +60176460765





No comments:

Post a Comment