Sunday, April 9, 2017

Pengalaman Memulakan Bisness Shaklee (Part 1)

Bila ingat semula masa mula-mula buat bisness Shaklee dulu, nak gelak pun ade. Mana tak nya, Maybank2U pun tak hade. Bila mentor tanya, menggagau pergi buat (Sory ek. Ibu orang Melaka. Bahasa orang Melaka kan unik sikit. Hihihi)

Kat FB pun ibu hanya tau guna untuk taip-taip status meroyan. Tak tahu yang FB boleh sebagai medium menjual. Lepas jadi seller baru tau yang FB tu boleh guna untuk pasarkan produk.

And masa mula-mula jadi online seller, bukan terus pandai buat status menjual. Kejung tau jemari ai ni tauu. Post hardsell aje memanjang :P Asal boleh je. Itu sebab ibu sangat memahami if ada yang kata tak tahu nak post apa kat FB tu.
Bila ibu dapat PM dari prospek, dia punya degupan jantung tu, pehhh.
Dahsyat! Sebab ape? Sebab tak hade ilmu. Hihihi
Even ibu ni nurse, masa belajar dulu tak lah di tekankan sangat bab supplements ni. Lecturer ajar basic aje. Dah jadi dealer Shaklee ni, kene tau semua pasal supplements. Haa..hamekk kau. Menggigil sel otak nak mengingat 😂
Tapi, adatlah tu. Setiap permulaan tu memang payah. Orang puteh kate "No Pain, No Gain". Dan ibu bersyukur di atas segala apa yang ibu lalui dulu.


So, nasihat ikhlas dari ibu buat mereka yang nak mulakan bisness; Kasi BOLOSSS saja dinding itu. Hahaha.

Oh ya. If u olls nak mulakan bisness bersama Shaklee, ibu sudi bantu tunjukkan jalan. Hanya perlukan beberapa jenis modal :

a) Modal duit 
- hanya rm79.50/rm90.10 (SM/SS)

b) Modal insan (diri sendiri)
- ketekunan dan semangat ingan belajar dan berjaya
- kesungguhan

c) Lain-lain
- Gadjet seperti smartfone untuk memudahkan urusan jual beli & transaksi

Berminat?

Terus whatsapp ibu +60176460765 ya.
Ibu explain lebih lanjut. Ibu tunggu :)
Nordiyana Jamal (Ibu Diyana)
Pengguna & Pengedar Shaklee sejak 2012
+60176460765

3 comments:

  1. Pengalaman mendewasakan. Kan Ibu.

    FB : Raffiq Izwan Omar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Betul. Kita kena kuat untuk tempuh semua tu. Bak kata pepatah; "kalau tak di pecahkan ruyung, manakan dapat sagunya" giteww :)

      Thanks sebab sudi singgah yea Rio (raffiq)

      Delete